Molds

Bij Annies Bakspulletjes verkopen we diverse molds van diverse merken en voor verschillende doeleinden. Klik op een van onderstaande categoriën om de producten te bekijken of scroll verder voor meer informatie over onze molds en hoe je ze het beste kunt gebruiken.


   


Over Molds

Wie is er niet gek op molds? Tegenwoordig worden er zoveel soorten molds op de markt gebracht dat we bijna elk idee om kunnen zetten in werkelijkheid. Of het nu gaat om bloemen, poppetjes, dieren of ondergrondstructuren, je kunt bijna alles wel in mold verkrijgen. Onze molds worden gemaakt van een voedselveilig siliconenmateriaal en kunnen gebruikt worden voor meerdere doeleinden. Naast het vormen van fondant, marsepein, chocola, boter en isomalt, kun je er bijvoorbeeld ook kaarsjes of zeepjes mee maken.

How to?

De makkelijkste manier om een mold te gebruiken is als volgt:

  1. Zorg ervoor dat de mold schoon is. Je kunt een mold het beste wassen in een warm sopje en daarna aan de lucht laten opdrogen. Zo voorkom je eventuele pluis van een thee/droogdoek in je mal. 
  2. Om je product er later gemakkelijk uit te halen, kun je de mal voorbehandelen met plantaardig vet (Crisco) of poederen (maizena/poedersuiker). Je kunt met een klein kwastje makkelijk alle kiertjes en gaatjes van de mold behandelen.
  3. Wanneer het om marsepein of een soortgelijk product gaat, maak dan een balletje iets groter dan de te vullen ruimte in de mold. Druk vervolgens het balletje in de ruimte en oefen met een roller of ander voorwerp goed druk uit, zodat alle kiertjes zich met het materiaal vullen. Als het een vloeibare substantie is, giet de ruimte dan vol en schud de mold een klein beetje heen en weer. Zo lopen alle kieren vol en voorkom je luchtbellen.
  4. Snijd overtollig meteriaal weg of haal een schraper over je mold als je met een meer vloeibaar materiaal werkt. Doet dit voorzichtig, zodat je een gladde achterkant krijgt.
  5. Leg je mold vervolgens in de vriezer. Afhankelijk van het materiaal en de grootte van je mold bepaal je de tijd. Wanneer je marsepein of fondant gebruikt is een paar minuutjes echt voldoende. Anders wordt je figuur te hard en kan deze breken wanneer je hem uit de mold verwijdert. 
  6. Nadat je de mold uit de vriezer hebt gehaald, leg je deze ondersteboven op je werkblad. Werk met lichte druk van je vingers het figuur vanuit een hoek uit de mold. 

Het kan zijn dat de ruimte in de mold er heel anders uit lijkt te zien dan het uiteindelijke figuur. Dit heeft te maken met de negatieve ruimtes die de diepte in je figuur maken. Maak je dus geen zorgen als de mold er wat gek uitziet. Je figuren zullen er prachtig uitkomen!
 


Karen Davies

Alle Karen Davies molds zijn met de hand gemaakt door Karen & en haar dochter Alice. De molds worden gemaakt volgens de hoogste normen voor voedselveiligheid. De molds zullen nooit rippen of scheuren. Je koopt kwaliteit waar je blind op kunt vertrouwen. Karen Davies is een zeer gerespecteerde Britse cake ontwerper, auteur en gekwalificeerde leraar die een wereldwijde reputatie heeft voor haar kenmerkende stijl. Karen heeft meer dan 25 jaar ervaring in de voorhoede van de Britse sugarcraft industrie en loopt voorop in innovatieve ontwerpen en eenvoudige en gemakkelijke technieken. Karen's dochter Alice kwam bij het team in 2013 en heeft inmiddels ook haar eigen lijn ontworpen.

Via onderstaande link kom je op Karen Davies haar youtube-kanaal. Hier staan vele video's op waarin verschillende technieken worden uitgelegd en ze het gebruik van haar vele soorten molds toelicht.

https://www.youtube.com/user/karendaviesmoulds

Ook kun je veel informatie vinden op haar facebookpagina:
https://www.facebook.com/groups/471359602878534/


Katy Sue

Katy Sue Designs is gevestigd in South Shields in Groot-Britannië. In 2013 en 2014 heeft Katy Sue Designs met haar molds de Inovatieprijs gewonnen op de CHA (Craft & Hobby Association) winter show. Alle siliconen mallen van Katy Sue Designs worden in haar eigen fabriek in Engeland gemaakt van gecertificeerde en voedsel veilige siliconen. Met ruim 20 jaar ervaring in de creatieve industrie en bekendheid in meer dan 40 landen verovert ook Katy Sue de wereld met haar gedetailleerde molds van topkwaliteit.

Via onderstaande link kom je op Katy Sue haar youtube-kanaal. Hier staan vele video's op waarin verschillende technieken worden uitgelegd en ze het gebruik van haar vele soorten molds toelicht.

https://www.youtube.com/user/KatySueDesigns

Ook kun je veel informatie vinden op haar facebookpagina:
https://www.facebook.com/KatySueDesignsCakeDecorating/?fref=ts


Marvelous Molds

Marvelous Molds is gespecialiseerd in het maken van siliconenmallen die een echte innovatie in het ontwerp van siliconenmallen vertegenwooridgen. Het bedrijf is opgericht door chef-kok Dominio Palazzolo, die al jarenlang chef-koks, cakedecorators, wetenschappers, kunstenaars en hobbyisten voorziet van materialen voor het maken van siliconenmallen die ze kunnen gebruiken om hun eigen aangepaste mallen te maken.

Via onderstaande link kom je op het youtube-kanaal van Marvelous Molds. Hier staan vele video's op waarin verschillende technieken worden uitgelegd en het gebruik van de vele soorten molds toegelicht worden.

https://www.youtube.com/user/MarvelousMolds

Ook kun je veel informatie vinden op de facebookpagina:
https://www.facebook.com/MarvelousMolds/
 

© 2014 - 2023 Annies bakspulletjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel